Seguim… diverses informacions


Bona tarda, 

Esperem que estigueu tots/es bé,  
Després d’aquestes tres setmanes tan intenses per a tots i totes, creiem que és bo parar una mica; tots plegats, alumnat, famílies i professorat necessitem descansar per agafar força i energia per pair-ho tot i per encarar el 3r trimestre, que començarà el proper 14 d’abril.
Volem aprofitar aquest correu per explicar-vos algunes coses, que ja hem parlat amb el professorat, tutors i tutores i també amb els delegats i delegades, als quals una vegada més volem agrair la feina que estan fent envers els seus companys i companyes.
  • Fins a nou avís, el 3r trimestre es farà de forma virtual a partir del 14 d’abril. Per tant, els criteris d’avaluació, metodològics i de funcionament de les diferents assignatures canviarà, tot i que l’acompanyament i el seguiment de l’alumnat seguirà essent una part fonamental. L’objectiu és el de seguir planificant activitats que permetin treballar les competències bàsiques i hàbits, no replicar el que hauríem fet de manera presencial.
  • Estem preparant un full de càlcul per curs, que podreu consultar al web de l’institut a partir del 13 d’abril, on cada departament descriurà tot el que té previst fer al llarg de les 6 setmanes que quedaran per acabar el curs. Volem que l’alumnat pugui tenir una idea de tot el que se li proposa i es pugui organitzar amb temps.
  • En aquest full de càlcul també hi trobareu les activitats de recuperació (tant per a trimestres anteriors com per als qui encara tenen matèries pendents de cursos anteriors). Volem que l’alumnat pugui fer quan abans millor aquestes activitats i no haber d’esperar al juny a tenir l’opció de superar, les diferents assignatures pendents.
  • A la vegada, cada setmana seguirem enviant un correu a les famílies i a l’alumnat explicant totes les activitats proposades per a aquella setmana. S’enviarà cada dilluns a les 8h del matí excepte la primera setmana en què, en ser festa el dilluns, ho farem el dimarts, també a les 8h.
  • Un dels criteris importants d’aquesta 3a avaluació serà que caldrà lliurar les diferents tasques que es vagin demanant. És per això que des de les diferents assignatures i coordinacions/tutories se’n farà un seguiment i així s’ha explicat a l’alumnat. Evidentment, el seguiment de l’alumnat ens permet conèixer els obstacles i/o dificultats concretes de cara a realitzar les activitats.
  • Aconsellem a l’alumnat a planificar-se i “portar les tasques al dia”, però com que l’objectiu és anar-les completant totes, es poden anar lliurant, encara que sigui fora de termini. Valoreu acabar aquests dies les tasques pendents.
Us volem informar també d’aquest petit projecte que proposem a tota la comunitat del Balmes i per tant, també proposat a les famílies i al professorat. 
És una activitat totalment voluntària en la que proposem, a partir de la idea d’unes vacances virtuals, fer un recull d’idees, sensacions, pensaments, inquietuds, desitjos…. al voltant del moment que estem vivint i que sempre recordarem.
Et demanem que ens enviïs 1, 2 o 3 documents: 
  • El primer, una imatge del lloc on vols/voleu anar de vacances i on també hi haureu de sortiu vosaltres, 
  • un altre document seria una postal que ens envieu i on ens podeu explicar com esteu, els vostres neguits, sentiments, il·lusions i les ganes que teniu de tornar  a l’Institut, de veure als vostres amics i amigues… i 
  • un tercer document on podeu fer un pòster, per exemple tipus Canva (https://www.canva.com/) amb frases, imatges, escrits, paraules,… amb tot allò de bo, que malgrat tot, també esteu vivint aquests dies…
Aquí teniu un formulari per recollir les vostres aportacions:
Amb les vostres respostes, quan tornem a l’institut farem exposicions per poder compartir-les amb tothom. De ben segur que d’aquí un temps ens agradarà a tots i totes recordar el que estem vivint de forma tan intensa.Si algú no pot omplir el qüestionari (pel correu que té) ens pot enviar els seus arxius al correu del balmes.

Salutacions,


L’Equip Directiu

No Comments

Post A Comment