Disfressa el teu llibre

DEFINICIÓ DEL PROJECTE

L’activitat consisteix a crear un objecte visual a partir de la lectura d’un llibre. Podríem definir-la com una activitat de post lectura. Aquesta iniciativa, s’ha anat estenent a altres indrets del territori, com és la biblioteca Pública Sofia Barat i altres biblioteques escolars, creant un marc de col·laboració que ha permès incrementar l’impacte de l’activitat dins del territori. Les accions conjuntes de foment de la lectura entre diferents biblioteques del territori són més efectives quan són col·laboratives.

DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

Els alumnes de 2n d’ESO trien la lectura i han de tenir el llibre llegit després de Nadal. Durant els mesos de gener i febrer treballen amb el professorat de Visual i Plàstica el projecte estètic i amb els tutors i la biblioteca, els valors que emanen dels llibres.
A finals de febrer l’alumnat entregal’obra al nostre Centre. Al març es fa l’exposició de les obres a l’espai de la nostra biblioteca.
Els centres participants fan una primera selecció que els representi a l’exposició de la Biblioteca Sofia Barat i aquest espai fa una exposició des de Setmana Santa fins a Sant Jordi. Durant aquesta festa, es fa l’acte de lliurament de premis i cloenda del concurs, a la Biblioteca Sofia Barat.