Laia Blancafort (ESO2C) 1r premi en la Categoria de 1r i 2n d’ESO del concurs ‘Ens estimem l’escola’ del diari ARA

La Laia Blancafort Guardiola d’ESO2C ha obtingut el 1r premi en la Categoria de 1r i 2n d’ESO del concurs ‘Ens estimem l’escola’ que ha organitzat el diari ARA on els nois i noies que han participat escrivint cartes escrites als seus mestres.

“Segur que cuides la gent gran tan bé com a nosaltres”

Hola, Pep Guinovart, soc la Laia Blancafort, ja faig segon d’ESO a l’Institut Jaume Balmes i t’escric aprofitant la iniciativa del diari ARA.

Tu vas ser el meu professor de 5è de primària al Patronat Domènech, una escola petita on ens coneixíem gairebé tots. Abans de tenir-te de professor ja sabíem que ens agradaries molt.

Vam tenir molta sort perquè el nostre curs va ser l’últim que vas fer abans de jubilar-te.

Havies passat molt temps amb nens i nenes i ara volies canviar: et dedicaries a cuidar la gent gran. Com et va amb ells? Són tan entremaliats com nosaltres?

Era divertit fer les classes amb tu i era millor no veure’t enfadat! No et posaves vermell, ni et sortia fum del cap, però gairebé! Ens feies una mica de por. Fèiem pocs exàmens, per no dir cap, cosa que m’agrada molt. Ens anaves donant fitxes numerades i si les acabàvem ens donaves feina extra. En aquesta escola tothom anava al seu ritme i assolia adequadament.

Els divendres ens tornaves les feines corregides, que per estar bé havien de tenir el senyal de la guineu, i després les arxivàvem. Ens engrescaves a aprendre coses noves. Preparàvem un tema, l’explicàvem a la resta de la classe i després fins i tot fèiem una prova que seguidament corregíem nosaltres mateixos. Una altra cosa que m’agradava de tu és que si havíem dormit malament, estàvem enfadats o simplement no volíem fer feina, ens deies: doncs no la feu, no passa res. Ara, o fas la feina a classe o la fas de deures.

Sèiem en grups de 3 o 4 alumnes i en un racó hi havia l’apartament: una taula aïllada on anàvem, voluntàriament, quan estàvem cansats o volíem estar sols. Llavors m’agradava, però ara el que trobo a faltar és compartir taula amb els amics i xerrar a classe. Vas compartir la tutoria amb la M. José i ara canviem de professor a cada classe. Si t’agrada el professor ja el pots tenir tot el dia!

Tenies un pòster d’animals del bosc i t’agradaven molt els ocells. Quan arribava l’estiu treies el xuf-xuf, un esprai amb aigua per refrescar-nos. El que més m’agrada de tu és que feies coses per divertir-nos i aprendre alhora.

Segur que cuides la gent gran tan bé com ens cuidaves a nosaltres!

Una forta abraçada.

Laia Blancafort Guardiola, Institut Jaume Balmes. Barcelona

El diari ARA va dedicar tota la seva edició del “Dia Internacional de la Infància” (20/11/2020) a l’escola

No Comments

Post A Comment