Comunicat famílies

Benvolgudes famílies,


En primer lloc, desitgem que totes i tots estigueu bé i que aquells a qui la malaltia, o situacions derivades de la mateixa, us ha tocat, pugueu recuperar-vos ben aviat.

Van passant les setmanes i s’acosta el final de curs. Hem procurat afinar en la planificació de les tasques i el seguiment i acompanyament de l’alumnat i esperem haver estat propers, accessibles i resolutius. Des de les tutories i les coordinacions s’ha fet un gran esforç per tal de detectar les necessitats, preocupacions i neguits dels nois i noies. Volem destacar, una vegada més, el paper dels delegats i delegades que ens han ajudat molt en aquesta tasca.

Amb l’ús intensiu dels mitjans tecnològics han aparegut algunes dificultats i conflictes que hem intentat gestionar i resoldre, tot i la dificultat de la distància. Sempre ho hem fet amb el tarannà i objectius que marquen el nostre Projecte Educatiu, perseguint la reflexió, responsabilitat, convivència i implicació en la vida del centre, tot i que no sempre ha estat fàcil. Segur que a tots plegats ens queda molt camí per recórrer.

Comencem el darrer tram del curs i les primeres dues setmanes de juny, quan tenim previst tirar endavant els treballs de síntesi a 1r, 2n i 3r d’ESO, el projecte de recerca a 4t d’ESO i el treball de recerca de 1r de batxillerat. Pensem que serà una bona manera de cloure el trimestre i el curs, amb un treball col·laboratiu, competencial i no centrat en les diferents àrees curriculars. Tanmateix,  haurem de modificar els materials que teníem previstos ja que no són viables sense el treball presencial i esperem que sigui una experiència motivadora  per a l’alumnat. Tot el professorat tutoritzarà un o dos grups d’alumnes durant els dies de treball de síntesi, per tal de garantir un acompanyament intens i potenciar el treball cooperatiu entre l’alumnat.
D’altra banda, com cada curs, ara arribarà el moment de tancar i acomiadar els grups que acaben etapa. Sempre ho hem fet amb una gran festa amb les famílies i alumnat de 2n de Batxillerat i amb un acte de comiat amb l’alumnat de 4t d’ESO. És evident que no podrem fer-ho com és tradició i ens dol moltíssim, ja que sense el contacte directe i presencial, no hi haurà cap fórmula prou bona. Tot i així, treballem per trobar solucions imaginatives que permetin que aquesta promoció s’emporti un record del seu pas pel Balmes que puguin conservar tota la vida.  

Per tal d’afrontar aquesta nova situació, pensem que és imprescindible fer una revisió i avaluació d’allò fet, amb la voluntat de millorar i assolir els objectius que ens marquem com a comunitat educativa. Estem pensant com fer aquesta anàlisi, però sigui quin sigui el format, demanarem la participació de les famílies, alumnat i professorat per tal de tenir una visió el més àmplia possible. Estem convençuts que només des de la confiança i la corresponsabilitat, podrem continuar tirant endavant el nostre Projecte Educatiu.

Justament ahir, vàrem rebre el Pla de reobertura tant pel tancament d’aquest curs com en previsió de l’inici al setembre. 

Pel què fa a l’acabament d’aquest curs volem destacar els següents aspectes:
  • En aquests moments, la funció del servei educatiu ha de garantir, no només el dret a l’educació, sinó que també ha d’accentuar la seva intervenció comunitària i el seu deure d’atenció personalitzada a l’alumnat. 
  • El curs lectiu acabarà de manera telemàtica, segons el calendari escolar en vigor, però l’obertura parcial dels centres per a activitats concretes, a partir de l’entrada a la fase 2 de cada territori, donarà resposta a necessitats pedagògiques específiques i exemplifica aquest deure personalitzat i comunitari. Fonamentalment per alumnes que acaben etapa i obtenen titulació (ESO4 i BTX2) i per a fer atenció personalitzada dels alumnes en tots es cursos.
  • Les mesures sanitàries són molt concretes i cada centre haurà d’elaborar un pla propi d’obertura de cada centre.
De cara a l’inici de curs al setembre ens sembla important tenir present:
  • Les decisions d’aquest juny i les seves conseqüències pràctiques i concretes a cada centre ens han d’ajudar per començar a planificar el curs 2020-2021.
  • Al mes de setembre haurem passat d’una emergència sanitària a una emergència educativa, per a la qual haurem de treballar no només des del mateix sistema, sinó des de totes les administracions i tota la comunitat. 

Salutacions, cuideu-vos molt i fins ben aviat


Equip Directiu
No Comments

Post A Comment