Visita a la Fundació Arrels (7/2/2019)

El passat divendres 21 de desembre, a l’hora del pati, vam fer una venda de pastissos que, prèviament, nens i nenes de tot l’institut havien fet, amb la intenció de recaptar diners per la fundació Arrels. La fundació Arrels és una fundació que ajuda a la gent sense sostre. El seu local és un lloc on hi poden passar el dia, dutxar-se, connectar-se a la xarxa, relacionar-se amb altra gent…

Dijous 7 de febrer del 2019, uns quants alumnes de 2n d’ESO, els voluntaris i voluntàries dels diferents 2n que vam ajudar a vendre els pastissos solidaris hem anat a la seu a que ens expliquin com funciona tota la fundació, i com es reparteixen les tasques. Actualment a Barcelona hi ha aproximadament 1000 persones vivint al carrer i 2000 més dormint en albergs o pisos tutelats per Arrels.
Quan hem arribat ens han acompanyat a una sala on , seguidament, un voluntari anomenat Jordi ens ha explicat breument què és la fundació Arrels. Entre moltes coses, ens ha explicat els diferents tipus de voluntaris. Més tard ha vingut un home que es deia Gustavo, que ens ha explicat la seva experiència de viure durant 9 anys al carrer. Va venir de Nicaragua. Durant el temps que ha estat al carrer ha passat per 2 cases però, per culpa de l’alcohol, les va perdre. Ara viu a un pis de Badalona, i està començant una nova vida. La principal causa de viure al carrer, és l’addicció a l’alcohol, per culpa d’això molta gent desgraciadament ha mort. Entre tantes coses ens han dit que hem de tenir uns bons estudis i un bona xarxa d’àmbits i família, perquè si falla alguna cosa en el nostre futur i ens trobem envoltats en una situació difícil com la d’en Gustavo, ens en podem sortir. Finalment ens han dit que el simple fet de saludar a un sense sostre, significa molt per ells, perquè així noten que no són invisibles.


 

No Comments

Post A Comment