Calendari

Projecte “Cinema en Curs”

A l’Institut Jaume Balmes col·laborem de manera estructural amb l’Associació A Bao A Qu, responsable, entre d’altres, dels projectes “Cinema en curs” i “Fotografia en curs”.
“Cinema en curs” és un programa de pedagogia del cinema i amb el cinema a escoles i instituts, iniciat el 2005 a Catalunya.
CINEMA EN CURS té dos grans objectius:
– Propiciar el descobriment per part de d’infants i joves del cinema entès com a art, creació i cultura.
– Desenvolupar les potències pedagògiques de la creació cinematogràfica en el context educatiu.

Els alumnes de 1r d’ESO realitzaran al llarg del curs algunes experiències vinculades amb el cinema com: des de la finestra, el dia dels plans del món (10 de Novembre), cels i núvols, la cambra fosca, elaboració de cianotípies, etc.

Realitzant aquestes experiències treballarem diferents competències com mirar amb atenció, compartir decisions i explicar les tries pròpies, treballar en equip, i assumir tasques i responsabilitats; es desenvolupa la creativitat i la sensibilitat vers l’entorn proper.

A més, a través del cinema i la fotografia treballem molts continguts d’assignatures diverses (llengües, coneixement del medi, socials, música, visual i plàstica…), i molt especialment l’expressió oral i escrita, i les emocions.

Juntament amb nosaltres, participen en aquests projectes més de 60 centres educatius a Catalunya, Galícia, Madrid, Euskadi, Andalusia, Brandenburg (Alemanya) i Xile. Una altra de les riqueses del projecte és precisament l’intercanvi entre els i les alumnes dels diferents centres i municipis, i la formació en què participem tot el professorat.

Contacta amb el centre

Contacta

No Comments

Post A Comment