Projecte de ciències: “I tu, utilitzes protecció solar?”

L’alumnat de 3r d’ESO C, conjuntament amb els professors de física i química i biologia, han desenvolupant  un Projecte de Ciències amb materials i professorat del CESIRE (Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Recerca Educativa).
La finalitat és conèixer nous materials en el marc del treball per competències i formar part com a centre experimentador d’aquest projecte vinculat al currículum de ciències.
El títol del Projecte és: “I tu, utilitzes protecció solar?”
Els continguts que es treballen són tant de FQ (radiació UV i visible, interacció UV i matèria, reaccions químiques, relació estructura i propietats), com de BG (efectes de la radiació UV, divisió celul·lar, estructura de la pell, diferències de la intensitat de radiació al llarg del dia).
Es proposa als alumnes el disseny d’experiments per mirar de manera fàcil els tipus de cremes solars, per tenir evidències de com ens protegeixen de la llum UV. S’experimenta amb unes boletes que canvien de color a la llum del dia, amb cremes solars de diferents SPF, amb ulleres de sol amb vidres diferents per investigar si protegeixen de la UV… i amb sensors.

La finalitat és treballar competencialment i argumentar en base a evidències científiques la necessitat de protecció solar.

A la GALERIA MULTIMÈDIA teniu unes quantes fotos:No Comments

Post A Comment