Creadors en Residència

Creadors EN RESIDÈNCIA és una iniciativa organitzada conjuntament per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), i el Consorci d’Educació de Barcelona. És un programa per introduir la creació contemporània als instituts públics a través de la col·laboració directa i continuada, durant un curs acadèmic, entre un artista i un grup d’estudiants i el seu docent. El repte és concebre i executar de manera conjunta una proposta artística, que es presentarà públicament durant el mes de maig en un equipament cultural de la ciutat.

Amb el projecte entren en contacte directe l’art i l’educació, amb uns objectius singulars: Propiciar la descoberta i experimentació dels processos propis de la creació, promoure la innovació i creativitat artístiques a partir del contacte directe amb creadors i obres i la reflexió sobre les pròpies experiències, i generar espais actius per la cultura, l’art i el pensament en els instituts. L’institut Jaume Balmes hi participa des del curs 2016-2017.

Aquest curs 2023-24 l’Institut Jaume Balmes hi participa amb un grup d’alumnes de 4t d’ESO (Joaquín A., Dídac A., Joaquín C., Marc-Kaan Ç., Salma D., Natàlia M., Ethan Gabriel M., Evelyn Stefany O., Débora Jessell O.) i els docents Eva Mateo i Jesús Vila. L’artista resident és la Nadia Hafid (podeu conèixer la seva obra llegint l’entrevista a AQUÍ. Com a mediadors, comptem amb el Joan Ivern d’Experimentem amb l’Art i el David Pablo del MNAC.

Podeu conèixer els diferents projectes realitzats al nostre centre clicant sobre les icones: