Calendari

Creadors en Residència

El projecte “Creadors en residència” és una iniciativa organitzada conjuntament per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), i el Consorci d’Educació de Barcelona. És un projecte per sensibilitzar i educar en la percepció, comprensió i gaudi de les arts, com a factor clau pel desenvolupament cultural de la ciutat. Parteix de la necessitat de vincular la creació artística i l’educació, tant per acostar l’art als joves com per generar noves metodologies i nous models d’aprenentatge en el context de l’educació secundària. L’institut Jaume Balmes hi participa des del curs 2016-2017.

Aquest curs 2021-2022 la coordinació del projecte està al càrrec de l’Elisenda Vila (professora de Visual i Plàstica) amb el suport de la Carme Clavero (professora de Física i Química). Les artistes en residència d’aquest any són la  Raquel García (Valladolid, 1974) i la Meri Caballero, i com a mediador tindrem el Javier Rodrigo de Transductores. Aquest any treballarem també en estreta col·laboració amb el Born Centre de Cultura i Memòria. Però els autèntics protagonistes són els alumnes de 4t d’ESO, que han elegit formar part d’aquest projecte que va més enllà de l’institut i s’emmarca al voltant de la nostra ciutat i el món cultural i associatiu de Barcelona.

El projecte d’enguany es desenvoluparà al voltant del 175è aniversari de l’Institut Jaume Balmes. A partir de l’arxiu fotogràfic de l’institut i les exposicions d’El Born CCM, la proposta de les artistes és que el grup explori el seu imaginari sobre com era la vida dels/les joves en diferents moments històrics, i sobre la vinculació amb la seva realitat actual.

        Podeu conèixer els diferents projectes realitzats al nostre centre clicant sobre les icones: