L’Helena Ubach medalla de bronze a la 9ena Olimpíada Internacional de Ciències de la Terra

Ja tenim a l’Helena Ubach Raya amb nosaltres amb la seva medalla de bronze que ha aconseguit a Brasil participant a la 9th International Earth Science Olympiad 13th to 20th September 2015.
A més de la medalla de bronze individual el seu equip de treball també va obtenir el premi ITFI (International Team Field Investigation).

Afegim fotos a les que ens van fer arribat anteriorment:


i a més:

I si voleu més informació o veure’n imatges i vídeos…..


Moltes felicitats!


==============

Crònica d’una olimpíada internacional sobre Ciències de la Terra:
L’Helena Ubach medalla de bronze al Brasil.

No és el primer cop que un alumne nostre obté un bon resultat a una olimpíada espanyola de geologia, de fet, en els cinc anys que hem participat a la fase territorial de Catalunya, hem enviat cinc alumnes a la fase estatal i,en tres ocasions, un alumne o alumna nostre ha estat el català que ha obtingut millors resultats i, per tant, ha pogut obtenir matrícula gratuïta a una facultat de Geologia. Però mai havíem aconseguit arribar a participar en una olimpíada internacional fins ara.
L’ edició 2015 de la “International Earth Sciences Olympiad”, ha tingut lloc a Poços de Caldas (Brasil). Els participants tenien com a objectius desenvolupar la capacitat de pensar sistèmicament, identificar els problemes ambientals i suggerir solucions, ampliar competències i habilitats per pensar científicament, saber recollir dades de fonts escrites i informàtiques i saber comunicar la seva recerca.
Les proves van ser de dos tipus. Per una banda hi va haver una prova teòrica sobre temes que incloïen àrees com geologia, geofísica, astronomia, meteorologia, oceanografia i ciències ambientals. (molts dels temes que s’hi inclouen no formen part del nostre currículum de Ciències de la Terra). Per una altra banda hi va haver un examen pràctic que consistia en la realització de cinc activitats pràctiques relacionades amb els temes abans esmentats.
A més a més de les proves, també varen haver de realitzar dos projectes en equips internacionals: ITFI (International Team Field Investigation) i ESP (Earth Science Project) treballant en un equip de vuit components de diferents països i fent una presentació davant un jurat internacional. El primer consisteix en dur a terme una recerca de camp i el segon en elaborar un pòster a partir d’un tema proposat.
L’equip espanyol estava format per quatre estudiants:  a més a més de l’Helena Ubach, que ara començarà segon de Batxillerat, hi havia un estudiant de Huelva, Jonatan Romero, un de Múrcia, Álvaro Álvarez i una de La Coruña, Marta Prieto. Entre tots han aconseguit dues medalles de bronze, un premi ITFI i un premi ESP, una de les medalles va ser per L’Helena Ubach i el premi ITFI pel seu equip de treball.
Aquesta trobada internacional posa de manifest la importància que es dóna a  l’estudi de les Ciències de la Terra arreu del món que contrasta la poca quantitat d’alumnes que cursen aquesta assignatura en els nostres batxillerats.

Catalina Sureda

No Comments

Post A Comment