Informacions d’inici de curs 2020-2021 (Diürn) – [2a part]

El 4/9/2020, ha estat enviat a les famílies de l’alumnat d’ESO i Batxillerat diürn un 2n correu amb les informacions d’inici del curs 2020-2021

El correu electrònic serà el mitjà bàsic de comunicació entre centre i famílies. Us demanem que si encara no ens heu donat l’adreça de correu o la canvieu ens ho notifiqueu per tal d’anar actualitzant la base de dades.

====Còpìa del correu enviat ====

Benvolgudes famílies,
Esperem que tots estigueu bé de salut i que hagueu tingut un bon estiu. Des del dia 1 de setembre, tot el professorat estem acabant de perfilar el curs per tal trobar l’equilibri entre complir les mesures sanitàries i els objectius pedagògics. Sobretot, us volem fer saber que tenim moltes ganes de tornar a acollir els vostres fills i filles al centre.
Com ja sabeu el mes de juliol vam elaborar el Pla d’Obertura del nostre centre (aquí teniu la versió de treball i encara pendent de validar pel Consell Escolar), seguint les indicacions del Departament d’Educació i del Departament de Salut. L’evolució de la situació sanitària ens farà, molt probablement, modificar alguns aspectes al llarg dels propers mesos. Un cop informat el Consell Escolar i la Inspecció, publicarem el Pla i les versions actualitzades del document al nostre web.
El Pla d’Obertura inclou la presencialitat de l’alumnat d’ESO, la modalitat híbrida en els estudis postobligatoris, l’organització en grups estables de convivència de ràtio reduïda, amb mínima interacció entre ells i espais fixos, l’organització d’entrades i sortides, espais i temps d’esbarjo per evitar l’acumulació de persones, les normes de prevenció i desinfecció, els protocols de detecció de símptomes i l’actuació en cas de detecció de positius, un pla alternatiu telemàtic en cas de confinament parcial o total. També inclou la nova normativa d’Entorns Virtuals d’Aprenentatge (arxiu adjunt) per tal de regular la comunicació virtual entre alumnat i famílies i professorat. El primer dia de classe l’alumnat rebrà un full d’autorització d’enregistrament amb finalitats educatives. El professorat ja ha signat una declaració d’ús exclusivament acadèmic (avaluació) de l’enregistrament.
Sabem que tant famílies com alumnes com treballadors del centre estem preocupats pel curs incert que iniciem. Cal ser conscients que hi ha factors difícils de controlar: més enllà del centre hi ha les extraescolars, la vida familiar i social dels nois i noies i del professorat. L’experiència que tots tenim dels darrers mesos ens mostra que el risc zero no existeix. 
És, doncs, més important que mai la complicitat entre família i institut per tal de conscienciar l’alumnat de la responsablititat. Els primers “deures” que us posem com a família són:
  • signar la Declaració Responsable abans del dia 9 de setembre; si ho vau fer al juny ho heu de torna a complimentar. Qualsevol canvi en la situació sanitària relativa al Covid19 d’alumnes o famílies es comunicarà al centre a través del tutor o tutora. Aquest, de forma confidencial, compartirà la informació amb el responsable covid.
  • conscienciar el vostre fill o filla de la seva responsabilitat en el compliment de les normes de prevenció i desinfecció que hem simplificat en:
  1. Ús de la mascareta sempre
  2. Distància de seguretat sempre
  3. Neteja de mans totes les vegades que calgui
  4. Neteja i desinfecció dels espais i ventilació
  5. Responsabilitat personal

I que anirem explicant mica en mica al llarg dels propers dies

  • per tal de poder garantir la higiene personal, us demanem que en començar el curs els nois i noies portin un necesser amb una segona mascareta, un gel hidroalcohòlic individual, una tovallola petita  i una ampolla/cantimplora amb aigua.
Al web del centre, podeu consultar  l’horari del primer dia del curs: dilluns 14 de setembre (per a l’ESO, per al Batxillerat i l’FP)  amb algunes petites modificacions d’aula.
Les reunions amb les famílies seran virtuals, tal com ens demanen els documents de Salut i Educació. Mantenint les dates previstes, rebreu una convocatòria. Aquelles famílies que tinguin dificultats per a  fer la reunió telemàtica que es posin en contacte amb nosaltres i trobarem una alternativa.
Us trametem també la carta de la consellera de Salut i del conseller d’Educació de mesures extraordinàries de Salut per evitar els brots de la covid-19 a les escoles i també l’annex “Altres recomanacions i procediment d’actuació”, que ens han demanat que fem arribar a les famílies.
La setmana vinent, tan bon punt tinguem la nova Declaració Responsable que ens ha de trametre el Departament d’Educació, enviarem un correu personalitzat per curs amb informacions pràctiques i els diferents protocols actualitzats (primer dia de classe, entrades i sortides, esbarjos…). És fonamental compartir aquesta informació amb els vostres fills i filles i signar la Declaració Responsable.
Us fem arribar unes informacions de l’AMPA per a les famílies de l’alumnat d’ESO que farà anglès. Tal com us vàrem anunciar, adjuntem l’enllaç de l’e-shop on comprar els llibres d’anglès, que ha preparat l’editorial Burlington.

https://burlingtonbooks-onlineshop.es/institutjaumebalmes/

Els de 1 ESO heu de seleccionar el Student’sBook en paper i el workbook digital.

Els de 2n, 3r i 4t ESO seleccioneu el  pack dels dos components digitals.

 

D’altra banda, ens comuniquen d’iddink que encara hi ha famílies que no han realitzat el retorn dels llibres que van rebre abans de detectar l’error.

Segons ens indiquen: “A tots els alumnes afectats se’ls va enviar un mail comunicant-los la modificació a la seva comanda i posteriorment (uns el dia 06 d’agost i  altres el dia 11 d’agost) van rebre un altre mail on els facilitàvem un codi per anar a qualsevol oficina de correus i fer-nos la devolució gratuïtament. Dels 66 alumnesafectats per el canvi només 35 han fet la devolució”
Consulteu el correu que vau facilitar a iddink en la vostra fitxa o poseu-vos en contacte amb el departament d’atenció a l’alumne ( 902 565 411 o  info@iddink.com)  i us reenviaran les instruccions de devolució.

Restem a la vostra disposició per qualsevol dubte que us pugui sorgir.
Salutacions,

Institut Jaume Balmes

====Còpìa del correu enviat ====

No Comments

Post A Comment