Carta de l’Assemblea de Professorat a les Famílies

Barcelona, 1 de juny de 2022

 

Benvolgudes famílies,

Com sabeu, el professorat de Catalunya ha protagonitzat un seguit de vagues i convocatòries contra les polítiques i la manera d’actuar del Departament. La conselleria ha desoït i menystingut la veu dels professionals que reclamem un seguit de demandes de gran consens als centres educatius i que persegueixen la millora de la qualitat del servei que oferim.

Entre les nostres demandes hi ha la reversió de les retallades i l’augment de la inversió en educació; la disminució del nombre d’alumnes a l’aula, per poder-los atendre de manera més individualitzada; més recursos materials i personals per a desplegar millor el decret d’inclusió; l’estabilització del personal interí en frau de llei, el blindatge de la immersió lingüística… . Alhora, el departament ha imposat, gairebé sense participació, a corre cuita i sense consens, uns nous currículums per a totes les etapes educatives que dificulten molt la tasca pedagògica i que lluny d’afavorir la innovació acaben provocant inestabilitat i incertesa. De la mateixa manera, el relat dels mitjans ha estat que el professorat es mobilitzava gairebé exclusivament en contra d’un avançament de curs, quan la preocupació majoritària és que està en joc la qualitat de l’educació. 

En conseqüència, l’assemblea de professorat del Jaume Balmes hem volgut mostrar al Departament d’Educació, amb una acció simbòlica, que si el professorat es limités a realitzar la seva jornada laboral, suprimint tota la feina invisibilitzada que fem dia rere dia perquè els vostres fills i filles rebin una educació de qualitat, el sistema faria fallida i evidenciaria la gran manca de recursos que es vol ocultar amb un gran desplegament publicitari d’accions que mai són el que anuncien.

Per aquest motiu, en aquesta tercera avaluació hem decidit no posar comentaris explicatius de les notes de cada matèria. Hem reflexionat molt abans de promoure aquesta mesura simbòlica i, tot i això, ho hem fet amb el convenciment que si no lluitem ara per l’educació pública aviat serà massa tard.

En aquest sentit, us instem també a sumar-vos a les convocatòries en defensa de la qualitat de l’educació pública, perquè la salut de l’educació és cosa de tots.

 

Cordialment,

 

Assemblea de professorat

Institut Jaume Balmes

Contacta amb el centre

Contacta

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.