Calendari

BTX2: I Jornada de Literatura catalana a l’Institut d’Estudis Catalans

Els alumnes de Literatura Catalana de 2n de Batxillerat van assistir el passat divendres 26 d’octubre a  la I Jornada de Literatura Catalana per a alumnes de Batxillerat a l’IEC. Aquesta jornada organitzada per l’Institut d’Estudis Catalans i el Departament d’Ensenyament va aplegar una seixantena d’estudiants. Els alumnes van ser rebuts per Joandomènec Ros, president de l’IEC, Josep Vallcorba, director general d’Educació Secundària i Batxillerat del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Vicenç Llorca, i Mariàngela Vilallonga, vicepresidenta de l’IEC.
Després de la presentació, es van dividir els alumnes en dos grups: el primer grup va fer la Ruta Pompeu Fabra, mentre el segon visitava la Casa de Convalescència —seu de l’IEC—. Durant la visita a l’IEC ens van descobrir espais d’aquest antic hospital com la capella barroca, les mítiques calaixeres de Pompeu Fabra o el jardí Mercè Rodoreda, on els alumnes van llegir fragments de l’obra de l’escriptora comentats per Mariàngela Vilallonga.
A la Ruta Fabra, guiada per David Paloma i Mònica Montserrat, vam descobrir on era el despatx del mestre Fabra a l’IEC, l’Ateneu barcelonès i  les diverses seus de la revista L’Avenç. Finalment, la conferència Pompeu Fabra i els escriptors, a càrrec de Ramon Pinyol, president de la Secció Històrico-Arqueològica de l’IEC, va cloure la jornada.
Volem agrair l’acollida de l’IEC i la iniciativa de donar-nos a conèixer la seva feina i l’obra de Pompeu Fabra.


No Comments

Post A Comment