BTX1-Alemany participen en un projecte Erasmus +

En aquest curs escolar podem oferir als nostres estudiants d’alemany de primer de Batxillerat una oferta de primer nivell; ens ha estat concedit un programa d’Erasmus + que abordarem juntament amb la nostra escola col·laboradora alemanya Friedich-Ebert-Gymnasium de Berlin. Com a part d’aquest projecte, col·laborarem digitalment amb els nostres associats alemanys  i  farem visites in situ.

Del 21 al 25 d’octubre hem rebut la visita dels alumnes del Friedrich Ebert Gymnasium de Berlin per tal de treballar el projecte Erasmus + KA2:

“Barcelona und Berlin- Leben in zwei europäschen Metropolen – eine Erkundung von Herausforderungen und Lösungsansätzen“

“Barcelona i Berlin: Viure en dues metròpolis europees”: Una aproximació als desafiaments que planteja la vida en aquestes dues metròpolis europees. Estudi dels reptes i propostes de solució.

La idea bàsica és que els estudiants de les respectives ciutats investiguin els reptes de viure en una metròpoli del segle XXI (la gestió del medi ambient, la convivència social, la mobilitat, etc.)  on ja s’estan desenvolupant solucions per a aquests reptes. També hauran d’escriure textos sobre aquestes iniciatives en les seves respectives llengües estrangeres,  presentar-los als seus estudiants associats a la plataforma d’aprenentatge digital eTwinning i treballar conjuntament en la seva correcció. Durant els intercanvis d’estudiants, aquests visitaran les iniciatives seleccionades en grups bi-nacionals i realitzaran una investigació intensiva in situ. Tot aquest treball serà la base d’un vídeo documental que completarà el projecte al final del curs escolar.

A més d’aquests continguts lingüístics i culturals, el projecte té una altra dimensió: en el transcurs del treball, s’introduirà els estudiants d’ambdues escoles en tècniques de consciència plena (mindfulness), que després podran integrar en el seu aprenentatge i en  la seva vida privada. Aquest treball de tècniques de consciència plena forma part del projecte educatiu del Friedich-Ebert-Gymnasium de Berlin que vol compartir la seva experiència amb nosaltres.

Aquesta activitat està emmarcada dins del programa d’Internacionalització de Centres Educatius del Departament d’Educació.

A la GALERIA MULTIMÈDIA teniu unes fotos d’octubre de 2019:


No Comments

Post A Comment