Acte Inaugural 175è Aniversari

El Paraninf de la Universitat de Barcelona ha estat l’escenari de l’Acte Inaugural del 175è Aniversari de l’Institut Jaume Balmes. Es tracta del primer dels actes commemoratius que tindran lloc fins el novembre del 2022.

Ha donat la benvinguda el Magnífic Sr. Joan Guàrdia i Olmos, rector de la Universitat de Barcelona, amfitrió que ha remarcat la vinculació d’ambdues institucions al llarg de la història.

La directora Gemma Belluda Ventura, en la seva intervenció, ha destacat la importància de estar atent als canvis però sense renunciar al lloc d’on venim; ha posat èmfasi en situar l’alumnat al centre de l’aprenentatge.

Després d’un emotiu vídeo [VEURE] realitzat per l’alumnat de 4t d’ESO, amb l’ajuda del Marc Herrero i en Joan Antoni Francés, ha donat la paraula als ponents: la Sra. Mireia Martínez i Tomé, Inspectora d’Educació i exdirectora de l’Institut Jaume Balmes, el Sr. Joan Roca i Albert, exalumne i director del MUHBA, el Dr. Ramon Sistac i Vicén, exalumne i president en funcions de la secció filològica de l’IEC, la Dra. Montserrat Puig i Llobet, Vicerectora d’Igualtat i Gènere de la Universitat de Barcelona i la Sra. Helena Ubach i Raya, exalumna i estudiant de la Universitat de Barcelona.

Tot seguit, han tingut lloc els parlament institucionals de l’Il·lustríssim Sr. Pau Gonzàlez, Regidor d’Educació, i l’Honorable Sr. Josep Gonzàlez-Cambray, Conseller d’Educació.

Per acabar, l’alumnat de l’institut Jaume Balmes ha interpretat la peça K. 498 de Mozart (Daniel Evangelisti, Eduard Marias i Enric Solé), El Círculo de Joaquín Turina (Guillem Fernández, Marina Iglesias i Martín Soto) i, finalment, El Cant dels Ocells (Marina Iglesias i Daniel Evangelisti).

Al pati de Ciències ha tingut lloc el brindis ofert pel Consorci d’Educació de Barcelona.

Contacta amb el centre

Contacta

1 Comment
  • Pingback:175 aniversario del Balmes - Fondo Guillermo Díaz-Plaja
    Posted at 21:31h, 16 novembre

    […] El Fondo Guillermo Díaz-Plaja se suma a esta efemérides y confía en que los actos programados contemplen la trayectoria de profesores y alumnos de esta institución. El acto está disponible en la web del Institut Jaume Balmes. […]

Post A Comment