25è aniversari de la Universitat Pompeu Fabra

Du Cange, Charles Du Fresne, sieur. Glossarium ad scriptores mediae et infimae latinitatis. Editio nova locupletior et auctior. Venetiis [Venècia]: apud Sebastianum Coleti, 1736-1740.
El 14 d’abril la Universitat Pompeu Fabra, dins dels actes de commemoració del 25è  aniversari de la institució, va organitzar un acte d’agraïment als donants de la Biblioteca de la UPF. L’Institut Jaume Balmes va ocupar un lloc d’honor com a donant entre el convidats.
El rector de la UPF, Jaume Casals,  va presidir i presentar l’acte que va consistir en una  taula rodona “Ex-libris. La llarga vida d’unllibre”,moderada per Javier Aparicio Maydeu, professor titular de Literatura Espanyola i Literatura Comparada de la UPF i creador i director del màster en Edició de la UPF Barcelona School of Management, hi van participar els antics alumnes de la UPF: Sebastià Bennasar, escriptor i periodista cultural; Roger Domingo, director editorial del Grup Planeta; Schehereza de Surià, traductora literària i fundadora de l’empresa Las 1001 Traducciones, i Carlota Torrents, agent literària a Silvia Bastos Agencia Literaria.
La música la va estar a càrrec del duo Marta y Micó que van tancar l’acte.                      
Tot seguit, s’inaugurarà a la sala d’exposicions del campus de la Ciutadella l’exposició “Exclòs de préstec. El fons desconegut de la Biblioteca de la UPF”. En aquesta exposició de 26 exemplars de una singularitat extraordinària, 4 documents eren de la biblioteca històrica de l’Institut Jaume Balmes i la imatge utilitzada per a fer l’invitació també pertany a un  dels llibres exposats del nostre fons.
Aquesta exposició s’exhibeix al campus de la Ciutadella de la UPF del 14 d’abril al 20 de maig del 2016


No Comments

Post A Comment