“22 Dies en 22 Peus”: Recull sobre el Projecte

Els alumnes de 1r d’ESO, dins del Projecte Educatiu de la Minitransat “22 dies en 22 peus, l’aventura de l’Atlàntic”, han estat treballant tot el primer quadrimestre al voltant d’aquesta regata.

Dins del projecte hem fet el repte de l’elaboració del mapa per tal de seguir la ruta que feien els regatistes. L’elaboració d’aquest mapa, a banda de realitzar-lo en equip, i hi havia una tasca individual (cada alumne va pintar un tros i després el vam unir). 

El mapa ens ha permès treballar conceptes com paral·lels, meridians, longitud i latitud, i continguts de geocalització que els regatistes fan servir per navegar. El nostre alumnat ha interpretat aquests continguts en un context real. Va buscar la ubicació amb eines digitals de casa seva o la del centre educatiu. També van entendre quan a la pel·lícula En solitario es donava la posició del IMOCA, que havia naufragat. 

Al mapa que tenim penjat al passadís del centre,  hem marcat els meridians i els paral·lels amb els graus corresponents, l’Equador i el meridià de Greenwich, així com els noms dels continents i els seus oceans.

Treballant la MiniTransat, també hem parlat de l’Univers i de la importància que tenien les estrelles, el sol, etc. pels navegants antigament per tal d’orientar-se al mar.

L’alumnat s’ha tornat especialista en un planeta o una estrella. S’ha trobat davant el repte de fer la maqueta d’un planeta o estrella i l’elaboració d’un vídeo, com si fossin una agència de viatges, per tal de convèncer als seus companys de viatjar-hi.

Aquest repte els ha suposat buscar informació, entendre l’escala a la qual calia fer la maqueta, preparar tots els materials, utilitzar eines digitals i redactar  el guió de la seva gravació, així com la presentació a tota la classe.

Altres activitats a les quals hem participat són les que ens han proposat des del Projecte Educatiu com:

  1. La visita de la regatista que teníem apadrinada, la Pilar Pasanau, a la qual vam poder fer moltes preguntes i presentar els nostres productes finals.
  2. La visita al Museu on vam fer dos tallers: “Viatge mar enllà” i “Seguint l’emprenta”.

Amb aquestes últimes activitats fetes el passat 4 de febrer, hem finalitzat el nostre projecte i ara esperem amb moltes ganes l’exposició virtual que organitzarà el Museu Marítim amb tots els projectes dels centres, que igual que nosaltres han viscut la regata de molt a prop.

Contacta amb el centre

Contacta

Tags:
,
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.