Recomanacions lectores

La Trena

Un fulgurant èxit editorial que ha estat durant mesos al capdamunt de les llistes de vendes i ha conquistat la crítica i el públic. Amb gairebé mig milió d’exemplars venuts i quasi trenta traduccions en curs, La trena va ser un dels fenòmens editorials de l’any 2017. En aquesta narració vibrant i commovedora, Laetitia Colombani aborda les històries de tres dones que, nascudes en continents diferents, comparteixen unes idees i uns sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat.

He gaudit molt llegint aquest llibre, les tres històries diferents tenen molt bon ritme i cada capítol em deixava amb una sensació de gran intriga que m’impulsava a continuar llegint. A més, m’ha encantat la relació que tenen al final les històries. Recomano molt aquest llibre, segur que us agradarà.

Tonet Wieczorek 4t B

Contra la sostenibilitat

Contra la sostenibilitat és un llibre d’assaig on l’autor ens presenta arguments per contrastar idees sobre conceptes com ecosostenibilitat, transició verda, transició ecològica, petjada de carboni,…, que des d’àmbits diversos del nostre entorn, des de la publicitat fins als discursos polítics, ens van inculcant. És modern dir que som sostenibles? Realment es pot sostenir la biosfera només fent un procés de transició energètica? O cal anar una mica més enllà i fer un canvi de model econòmic i social? Com gestionem la generació de diòxid de carboni que provoca l’escalfament global? Amb la lectura d’aquest llibre podreu tenir una visió alternativa que esperem que us faci reflexionar.

Andreu Escrivà és ambientòleg i divulgador científic.

Actualment és tècnic ambiental i treballa en projectes de canvi climàtic. Des de 2021 és membre del Grup d’Expertes i Experts d’Emergència Climàtica de Barcelona. També col·labora en diversos mitjans de comunicació, com la Revista Mètode, El País, Climàtica o El Temps.

Hachiko, el gos que esperava

Hachiko, el gos que esperava és un llibre escrit per Lluís Prats que narra la història d’un gos, Hachiko, el seu amo, Eisaburo Ueno i l’especial vincle que els uneix.

Ambientada al Japó d’inicis del segle XX no és només una novel·la d’un amo i el seu gos, sinó sobretot un relat d’amistat i fidelitat que ens parla de vincles eterns que superen les paraules.

Escrita amb una extrema tendresa, és un text commovedor que fa que el lector es pugui identificar amb els protagonistes i els seus sentiments.

Mireia B. Mota, Primer de Batxillerat C

Canto jo i la muntanya balla

Canto jo i la muntanya balla és una obra molt original que captura l’ànima aventurera i la recerca de la llibertat d’una manera extraordinària. A través de les pàgines i dels narradors que ens acompanyen al llarg de la història, ens submergim en un viatge emocionant i revelador. Amb una prosa vibrant i poètica, l’autora ens transporta a paisatges majestuosos i ens convida a reflexionar sobre la connexió amb la terra i la trobada amb nosaltres mateixos.
És una lectura imprescindible per a tots aquells que busquen inspiració, aventura i per a aquells que volen llegir una novel·la especial i diferent.

Clàudia Palou, Primer de Batxillerat B

Romper el círculo

Esta novela, Romper el círculo, de Coleen Hoover,  nos presenta dos personajes que se conocen por casualidad. Se caen bien y terminan enamorándose, pero la historia da un giro inesperado para la protagonista.

Recomiendo esta lectura ya que no es para nada larga y resulta de lectura fácil.

Yo la terminé en dos días en la época en que me estaba aficionando a la lectura. Si os gusta, la autora ha escrito muchas obras del mismo estilo.

Xènia Conde Abello, Primero de Bachillerato D

El príncipe cruel

Los habitantes del aire es una saga de libros de fantasía juvenil escrita por la escritora estadounidense Holly Black. Su primer libro, titulado El príncipe cruel, empieza con la trágica infancia de Jude, la protagonista y su traslado,  junto a sus dos hermanas, a la Corte Suprema del Reino Feérico.

Los libros de esta saga tienen un vocabulario sencillo, capítulos cortos, y una narradora en primera persona, hecho que facilita su lectura ligera. Además, es ideal para desconectar y entrar en el mágico mundo de Elfhame.

Paula Villa Peiró, Primero de Bachillerato D

El senyor dels anells

El senyor dels anells, de J. R. R. Tolkien, és el millor llibre que he llegit. Quan m’hi vaig capbussar per primera vegada, ja fa uns quants anys, va ser capaç d’atrapar-me molt ràpidament dins del seu món, transformant les seves amenaçadores mil tres-centes pàgines en una lectura ben distreta.

El millor d’aquesta novel·la és la seva impressionant coherència interna: regnes, mites, batalles i personatges estan tan meticulosament construïts i connectats que de vegades sembla, gairebé, que l’autor s’hagi limitat a descriure –esplèndidament, per cert– un univers ja existent. 

Recomano aquest llibre a tot aquell que busqui un relat fascinant explicat de manera extraordinària.

Miquel Terrassa Pont, Primer de Batxillerat D

Aloma

Aloma és una magnífica obra que pertany al gènere psicològic escrita per Mercè Rodoreda, una de les autores més reconegudes de la literatura catalana.

La novel·la, ambientada a la Barcelona dels anys trenta del segle XX, narra la vida d’ Aloma, una jove somiadora i d’esperit lliure que resideix en el barri de Sant Gervasi. Després de la pèrdua dels seus pares en la infància, viu amb el seu germà i la seva esposa, assumint la responsabilitat de cuidar al petit de la casa mentre somia amb una vida millor. La monotonia de la seva rutina es veu alterada quan el seu cunyat Robert ve d’Amèrica per a visitar-los, marcant un canvi significatiu en la vida d’Aloma.

Malgrat afirmar que mai es va enamorar, Aloma sent una inexplicable atracció cap a Robert, desencadenant una relació secreta que perdura al llarg de la trama. La novel·la explora les complexitats de les emocions i relacions humanes.

Quant a la meva opinió personal, malgrat no ser usual que llegeixi llibres en català, “Aloma” em va captivar i va motivar a realitzar aquest comentari. La trama és summament interessant, i crea una connexió instantània amb el lector. 

Maria Sampredro Zhukova, Primer de Batxillerat A

Seda

Seda, de Alessandro Baricco es una joya literaria que cautiva con su simplicidad, elegancia y sutileza. Esta novela corta te envuelve en un mundo donde los detalles de los lugares y personajes son escasos, dejando espacio para la imaginación del lector.

A través de una prosa delicada, Alessandro Baricco escribe una historia que despierta profundas sensaciones de felicidad, tristeza, anhelo y deseo. A pesar de su apariencia tranquila, el impacto de esta obra es imborrable.

En definitiva, Seda es un libro inolvidable que deja una huella en el corazón del lector.

Ingrid S. Prevosti, Primer de Batxillerat D

El nombre del viento

Me gustaría recomendar un libro llamado El nombre del viento, de Patrick Rothfuss. Cuando lo leí, quedé maravillado tanto por la historia como por la forma de estar narrada. Esta novela me cautivó como ninguna lo había hecho hasta entonces, y sus páginas me atraparon, sin dejarme salir de ellas durante el tiempo que estuve leyéndolo. Si empezáis a leerlo, no podréis dejarlo hasta terminarlo, y durante ese tiempo solo podréis pensar en la necesidad de continuar con la lectura. 

El libro nos cuenta la historia de Kvothe narrada por él mismo, un personaje sobre el que circulan incontables leyendas. Desde pequeño tiene que aprender a sobrevivir solo, pues unas criaturas mitológicas asesinan a toda su familia y centra su vida en la venganza, aunque también en el aprendizaje de la magia.

Es un libro extraordinario y cautivador, que sorprende y maravilla a medida que avanzas por sus páginas llenas de misterios y aventuras por descubrir.

Luis Molinero Zaragoza, Primero de Bachillerato D

Abans de desembre

T’agrada passar una bona estona llegint novel·les romàntiques? Aquestes que saber que els protagonistes acabaran junts no t’impedeix continuar llegint? Ets d’aquells que quan llegeixen els agrada emocionar-se i plorar, abans que passar por? Si és així, Abans de Desembre t’està esperant.

Aquesta gran novel·la de l’autora Joana Marcús Sastre narra la història d’amor d’una noia anomenada Jenna Brown que comença una nova vida lluny de la seva família amb un clar i únic objectiu: estudiar a la Universitat.

A partir d’aquí, t’ho deixo a tu! Descobreix els personatges que atrapen la noia en aquesta nova casa i que la transformen completament.

Bruna Garcia Estrada, Primer de Batxillerat D

La relació amorosa que sorgeix entre els nostres protagonistes ens va agradar molt com es desenvolupa, una relació sana i molt bonica, tot i que també té els seus moments de tensió i discussions. Sens dubte recomanem aquest llibre ja que és de lectura àgil, senzilla i addictiva. Us convidem a endinsar-vos a aquesta història d’un amor incondicional.

Joana Lladó i Gisela Camp, 4t d’ESO B

Ales de sang

Ales de sang, de Rebecca Yarros, és una aventura fantàstica ambientada en un món imaginari ple de competitivitat, enveja, odi, violència, secrets i misteris constants. La protagonista, Violet Sorrengail, s’endinsa en aquest món intentant sobreviure a totes les adversitats en una escola militar per a genets de dracs màgics.

La intriga d’aquesta història, que comença sent d’odi i on acaba apareixent un amor profund i complicat, enganxa els lectors. Així doncs, recomano molt aquest llibre a persones introvertides, imaginatives i a tots aquells a qui els agradin els dracs i els elements fantàstics i màgics.

Joana Monge Conti, Primer de Batxillerat B